MAGYAROK SZÖVETSÉGE RÁKOSMENTE
MAGYAROK SZÖVETSÉGE RÁKOSMENTE
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK
 
óra
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-02-13
 
ÖTLETFAL
Tartalom
 
HÍREINK
HÍREINK : MOGY emléküléshez

MOGY emléküléshez

  2016.11.26. 17:22

A MOGY, ahogy én láttam, barantásan, mindegyiken közreműködve.

Elkeseredettek voltunk. Ki voltunk éhezve az igazságra.
Aztán egyszer csak pofán vágott bennünket, a 2006-os Gyurcsány beszéd, az arra reagáló elemi felháborodás, a nemzeti érzelmek feléledése, a tüntetések, tiltakozások, a Kossuth téri jelenlét, előadások, énekek, együttlétek. 
Hogy kinyíljon a szemünk, kellett a könnygáz, a rendőrsorfal, a mérsékelt és a kemény ellenállás. Kifejezése annak, hogy ez így nem jó.
 A Kurultáj sikere után, ennek a reménye élt tovább a Magyarok Országos Gyűlésében, hogy megkeressük, megtaláljuk az utat a változtatáshoz, a Magyar Út megvalósításához. 
Voltak vezetők, akikre felnézhettünk. Láttuk, hogy kellő szervezéssel, a sok kicsit összerakva eredményt érhetünk el.
Van remény, összefogva cselekvőképesek vagyunk. 
Települések, megyék rendezvényeket szerveztek. Ebbe is bele kellett tanulni! Piacot adtak kézműves termékeknek, kihalófélben levő szakmák éledtek újjá, elkezdtek gondolkodni, kísérletezni emberek, hogy hogyan élhetnének másként. 
Persze nem mindenkinek sikerült. Sokan családjukat, megélhetésüket mellőzték a nagy célért. Aztán egyszer csak ott találták magukat családi, anyagi háttér nélkül egyedül, megkeseredve, megfáradva. Tetőzött a válság, az elbocsátások, a hitelek megsokszorozódtak. 

A vezetőknek tekintett emberek is széthúztak. Mást tartottak fontosnak, követendőnek /hitben, orientációban, cselekvésben/. Aztán előbújt a zsákból az egoizmus, a haszonlesés, a potyázás.
Ehhez rakódott a politika, a 2010-es választás. Párt, vagy mozgalom? 
Részt vegyünk-e a politikában, hogyan?
Itt szerintem rossz stratégiát választottunk. Akkoriban a Magyarok Szövetsége, az egyik legbefolyásosabb szervezet volt kis hazánkban, és azon túl is. Az önkormányzati választásokon gőzerővel kellett volna indulni, és sokaknak lett volna esélye bekerülni a helyi döntéshozatalba, aminek az összessége hozhatott volna változást! Hibás volt az ultimátum, ami már a kihirdetésekor is komolytalan volt! Győzött a FIDESZ, a közös ellenségkép eljelentéktelenedett. Azt hittük, hogy megindul a változás, /voltak, vannak előremutató jelek/ de a hatalomnak nem volt szüksége nemzetben gondolkodó embercsoportokra. Az anyagi háttér is megbomlott, már többen vettek ki, mint ahányan beleraktak. 
Bizalomvesztés, kisajátítások, visszaélések, szétesés. 
Nem a mi időnk volt!
Most megint újra érezzük, hogy, valamit kellene cselekedni, tanulva a hibákból.
De, tudomásul kell venni, hogy az emberek többségét nem érdeklik az elvek, a magasztos eszmék, csak a kenyér és a cirkusz. Ez van!

Amiben tovább léphetünk, és hatással lehetünk a jövőnkre:

1 Fát kell ültetni sokat egyéni,települési, országos, határon túli szinten! 
Erdélyben, a kopár dombokon, és Kárpátalján is. Utak mellé, mezsgyékre, belvízes, árvízes területekre is. / értelmes munka, sokszínű élettér, levegő, hőmérséklet, tüzifa/
2 A magyar közmédia, az oktatás, a magyar kultúrát közvetítse!
A gyerekeink, unokáink a MAGYAR kultúrán nőjenek fel, ne az idegenen!
/népi játékok, mesék, énekek, táncok, mesterség eltanulás, természetismertetés, közösségépítés/
3 Az önvédelem képessége szellemi, fizikai síkon.
4 Mezőgazdasági termékek kis és középszintű feldolgozóiparának kiépítése, piaca.
5 A közlekedésünk ellátása saját eszközökkel. /Busz, villamos, vonat, kerékpár, stb. /
6 Környezettudatos, alternatív energiafelhasználás családi, közösségi, település szinten. /nap, szél, víz, stb./
Eddig jutottam, a többit rakjátok hozzá!
Koska György 2016 november 26.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
Még nincs hozzászólás.
 
hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok