MAGYAROK SZÖVETSÉGE RÁKOSMENTE
MAGYAROK SZÖVETSÉGE RÁKOSMENTE
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK
 
óra
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-02-13
 
ÖTLETFAL
Tartalom
 
HÍREINK
HÍREINK : MOGY emléküléshez

MOGY emléküléshez

  2016.11.26. 17:22

A MOGY, ahogy én láttam, barantásan, mindegyiken közreműködve.

Elkeseredettek voltunk. Ki voltunk éhezve az igazságra.
Aztán egyszer csak pofán vágott bennünket, a 2006-os Gyurcsány beszéd, az arra reagáló elemi felháborodás, a nemzeti érzelmek feléledése, a tüntetések, tiltakozások, a Kossuth téri jelenlét, előadások, énekek, együttlétek. 
Hogy kinyíljon a szemünk, kellett a könnygáz, a rendőrsorfal, a mérsékelt és a kemény ellenállás. Kifejezése annak, hogy ez így nem jó.
 A Kurultáj sikere után, ennek a reménye élt tovább a Magyarok Országos Gyűlésében, hogy megkeressük, megtaláljuk az utat a változtatáshoz, a Magyar Út megvalósításához. 
Voltak vezetők, akikre felnézhettünk. Láttuk, hogy kellő szervezéssel, a sok kicsit összerakva eredményt érhetünk el.
Van remény, összefogva cselekvőképesek vagyunk. 
Települések, megyék rendezvényeket szerveztek. Ebbe is bele kellett tanulni! Piacot adtak kézműves termékeknek, kihalófélben levő szakmák éledtek újjá, elkezdtek gondolkodni, kísérletezni emberek, hogy hogyan élhetnének másként. 
Persze nem mindenkinek sikerült. Sokan családjukat, megélhetésüket mellőzték a nagy célért. Aztán egyszer csak ott találták magukat családi, anyagi háttér nélkül egyedül, megkeseredve, megfáradva. Tetőzött a válság, az elbocsátások, a hitelek megsokszorozódtak. 

A vezetőknek tekintett emberek is széthúztak. Mást tartottak fontosnak, követendőnek /hitben, orientációban, cselekvésben/. Aztán előbújt a zsákból az egoizmus, a haszonlesés, a potyázás.
Ehhez rakódott a politika, a 2010-es választás. Párt, vagy mozgalom? 
Részt vegyünk-e a politikában, hogyan?
Itt szerintem rossz stratégiát választottunk. Akkoriban a Magyarok Szövetsége, az egyik legbefolyásosabb szervezet volt kis hazánkban, és azon túl is. Az önkormányzati választásokon gőzerővel kellett volna indulni, és sokaknak lett volna esélye bekerülni a helyi döntéshozatalba, aminek az összessége hozhatott volna változást! Hibás volt az ultimátum, ami már a kihirdetésekor is komolytalan volt! Győzött a FIDESZ, a közös ellenségkép eljelentéktelenedett. Azt hittük, hogy megindul a változás, /voltak, vannak előremutató jelek/ de a hatalomnak nem volt szüksége nemzetben gondolkodó embercsoportokra. Az anyagi háttér is megbomlott, már többen vettek ki, mint ahányan beleraktak. 
Bizalomvesztés, kisajátítások, visszaélések, szétesés. 
Nem a mi időnk volt!
Most megint újra érezzük, hogy, valamit kellene cselekedni, tanulva a hibákból.
De, tudomásul kell venni, hogy az emberek többségét nem érdeklik az elvek, a magasztos eszmék, csak a kenyér és a cirkusz. Ez van!

Amiben tovább léphetünk, és hatással lehetünk a jövőnkre:

1 Fát kell ültetni sokat egyéni,települési, országos, határon túli szinten! 
Erdélyben, a kopár dombokon, és Kárpátalján is. Utak mellé, mezsgyékre, belvízes, árvízes területekre is. / értelmes munka, sokszínű élettér, levegő, hőmérséklet, tüzifa/
2 A magyar közmédia, az oktatás, a magyar kultúrát közvetítse!
A gyerekeink, unokáink a MAGYAR kultúrán nőjenek fel, ne az idegenen!
/népi játékok, mesék, énekek, táncok, mesterség eltanulás, természetismertetés, közösségépítés/
3 Az önvédelem képessége szellemi, fizikai síkon.
4 Mezőgazdasági termékek kis és középszintű feldolgozóiparának kiépítése, piaca.
5 A közlekedésünk ellátása saját eszközökkel. /Busz, villamos, vonat, kerékpár, stb. /
6 Környezettudatos, alternatív energiafelhasználás családi, közösségi, település szinten. /nap, szél, víz, stb./
Eddig jutottam, a többit rakjátok hozzá!
Koska György 2016 november 26.

Még nincs hozzászólás.
 
hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!    *****    Légy a magad asztrológusa! INGYENES az asztrológia OKTATÁS az ASZTRO-suliban.    *****    Születési horoszkóp,+3 év elõrejelzés,+ biotérkép = 2000 Ft.utána ingyenes Tanácsadás, telefonon skype -on,messengeren!    *****    Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG